Opțiuni de imprimare:

Oladi – Clatite rusesti

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Clatite pufoase si gustoase

 300 gr lapte batut /kefir
 1 ou
 ½ tsp bicarbonat
 200 - 250 g faina
 1 praf de sare
 ulei pt tigaie
1

Intr-un bol adanc turnam laptele batut, spargem oul si adaugam sarea si zaharul.

2

Amestecam bine compozitia si usor adaugam si incorporam faina.

3

Consistenta aluatului ar trebui sa fie al unei smantani grase, astfel incat in momentul in care incercati sa il luati cu lingura sa nu se prelinga.

4

Incingem putin ulei intr-o tigaie si cu ajutorul unei linguri punem aluatul. Prajim clatitele pe fiecare parte pana devin rumenite.

5

Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.

6

Se servesc calde alaturi de gemul preferat si/sau smantana, fructe, miere.

Pofta buna!