Un brunch sau un mic dejun ce nu trebuie sa il ratati. Un preparat usor si rapid ce te va face sa iti doresti sa nu se termine niciodata :D
Amestecam iaurtul grecesc cu usturoiul dat pe o razatoare fina, sare si piper dupa gust si amestecam bine pana devine o textura cremoasa, iar la final adaugam mararul maruntit.
Pentru untul infuzat cu chili avem nevoie de o tigaie mica/micuta in care punem untul si uleiul de masline la incalzit.
Dupa ce untul se topeste adaugam fulgii de chili si praful de chimion si le calim 1-2 minute la foc mic.
Pentru ouala posate avem nevoie de o oala umpluta cu 3/4 apa si punem la fiert pana aceasta incepe sa fiarba la foc mic.
Cand incep sa se vada bule mici in apa, adaugam 1 lingura de otet de mere, dupa care cu o lingura vom creea un vartej in oala. Ouale le punem intrun bol mic, iar din bol le dam drumul pe rand in oala cu apa si se lasa 3-4 min pentru un galbenus cremos. (recomand sa se nu faceti mai mult de 2 oua odata)
Pe o farfurie intindem iaurtul si pe deasupra lui turnam untul infuzat cu chili dupa care punem ouale posate deasupra.
Se serveste cu paine prajite
0 porții