Opțiuni de imprimare:

Oua turcesti cu naut

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Un mic dejun savuros si hranitor numai bun pentru o dimineata friguroasa.

 4 Oua
 1 Conserva de naut
 2 tbsp Ulei de masline
 1 tsp Boia de ardei dulce
 500 ml Iaurt grecesc
 20 gr Marar
 10 gr Busuioc
 1 l Apa
 Otet
1

Puneti la fiert apa si otetul, cand amestecul incepe sa fiarba, spargeti fiecare ou in mijlocul oalei in care fierbe apa.

Posati ouale timp de 4-5 minute pentru a fi moi, sau 7 pentru a fi tari.

2

Intr-o tigaie incinsa, turnati uleiul de masline, nautul bine scurs de apa si boia dulce de ardei.

Nautul trebuie amestecat incontinuu pentru a nu se arde prea tare, 5 minute sunt suficiente pentru a capata o crusta crocanta.

3

Pe o farfurie intinsa asezati iaurtul, in centru ouale posate, iar in jur nautul si sosul de ulei de masline si boia.

4

Presarati marar proaspat sj busuioc.