Opțiuni de imprimare:

Pachetele cu mere și scorțișoară

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Pachetelele crocante si aromate sunt perfecte pentru zilele reci de toamna.

 200 gr foi de placintă
 600 gr mere
 3 zahar
 1 tsp scorțișoara
 30 ml ulei
1

Se spala si se curata merele, dupa care se rad si se pun la calit intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce se inmoaie, se adauga zaharul si scortisoara, se amesteca bine si se mai tin pe foc, la flacara mica 5 minute. Se pune un capac si se lasa la racorit.

2

Foile de placinta trebuie sa fie lasate la dezghetat pentru a putea fi desprinse.

3

Se desprine cate o foaie de placinta, se intinde,se unge putin cu ulei si se pune cate o lingura de umplutura de mere, dupa care se indoaie pe margini si se ruleaza. Facem asta cu fiecare foaie si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

4

Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem pachetelele timp de 15 minute sau pana cand s-au rumenit.

5

In loc de ulei puteti folosi unt, la temperatura camerei. In pachetele peste mar se pot pune si nuci prajite, pentru aroma si pentru o textura crocanta.