Opțiuni de imprimare:

Paine cu ovaz

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

O paine gustaosa si rapida .

 350 gr faina integrala
 50 gr fulgi de ovaz
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp sare
 1 ou
 330 gr lapte batut
 1 tsp zahar
1

Incingem cuptor la 190 de grade timp de 15 minute (timp in care pregatim aluatul) . Amestecam faina, ovazul, sarea, bicarbonatul si zaharul intr-un castron si facem o gaura in centru.

2

In alt castron amestecam bine oul si laptele batut apoi compozitia obtinuta se pune ingredientele uscate si se amesteca pana rezulta un aluat moale si omogen.

3

Tava in care se pune compozitia se tapeteaza cu faina ( varianta mult mai sigura este foaia de copt ), apoi cu mainile usor unse cu ulei se formeaza aluatul sub forma de bila si se pune in tava, apoi in cuptorul incins pentru 55-60 de minute.

4

Se transfera pe un tocator / grilaj si se lasa la racit.

Pofta buna.