Opțiuni de imprimare:

Pâine de casă împletită

Randamente2 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Pâine pentru zilele în care ai rămas fără sau pentru atunci când vrei să miroasă în toată casa a pâine proaspătă de casă.

 500 gr făină
 50 ml ulei
 10 gr drojdie uscată (sau 25 g de drojdie proaspătă)
 2 ouă
 1 gălbenuș
 200 ml lapte
 1 tsp rasă de sare
 puțin susan
1

Preîncălzește cuptorul la 180 C.

2

Pune drojdia uscată peste laptele ușor călduț și amestecă, încât să se dizolve. Lasă deoparte pentru 5 minute.

3

Între timp, cerne făina într-un bol mare. Peste, adaugă cele 2 ouă, sarea, laptele și uleiul.

4

Amestecă până când se formează un aluat. După ce s-a format, pune-l pe blatul de lucru presărat cu făină și frământă timp de aproximativ 10 minute, sau până când aluatul devine elastic.

5

Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și asigură-te că tot aluatul este uns. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă la dospit pentru 40 de minute sau până când își dublează volumul.

6

După ce aluatul a crescut, pune-l pe blatul de lucru și împarte-l în 6 bucăți egale.

7

Rulează bucățile ca pe un șnur de aproximativ 30-40 de centimetri.

8

Împletește 3 bucăți, punând capetele unul peste altul, presând foarte puțin.

9

După ce au rezultat 2 pâini împletite, pune-le pe o tavă cu hârtie de copt și acoperă-le cu o folie de plastic. Lasă-le să crească pentru 20 de minute.

10

După ce au crescut, unge-le cu gălbenușul amestecat cu puțină apă rece și opțional, presară semințe de susan.

11

Pune în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 25-30 de minute.

Informații nutriționale

Porții 2