Opțiuni de imprimare:

Pâinea umplută cu usturoi, cascaval și pătrunjel

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Pâine. Brânză. Usturoi. Unt. <- Patru dintre cele cinci cele mai bune lucruri cunoscute omului, toate unite într-o singură rețetă. Ultima este ciocolata, în caz că vă întrebați. 😉😊

 1 pâine mică
 120 gr cascaval sau mozzarella tare
 3 unt
 2 ulei de măsline
 5 căței de usturoi
 10 gr pătrunjel
 sare
1

Combinați căței de usturoi, pătrunjelul și uleiul de măsline într-un robot de bucătărie și pulsati, până când usturoiul este tocat mărunt. Tăiați mozzarella felii, dupa care cubulețe de 2-3 centimetri.

2

Încălziți untul la foc mediu într-o cratiță mică. Când untul s-a topit, adăugați usturoiul tocat împreună cu un praf de sare și lăsați amestecul să gătească timp de 2 minute. Amestecați după cum este necesar, astfel încât usturoiul să nu se rumenească. Luați compazitia de pe foc.

3

Poziționați grilajul în centrul cuptorului și preîncălziți cuptorul la 190°C.

4

Folosind un cuțit ascuțit, faceți tăieturi pe diagonală de 2-3 centimetri, asigurându-vă că nu tăiați pâinea până jos. Folosiți o lingură pentru a pune untul cu usturoi în tăieturile pâinii. Luați 3-4 cubulețe de brânză și așează-le în tăieturi.

5

Puneți pâinea cu usturoi pe o foaie de folie și pliați părțile laterale. Folosiți încă o foaie pentru a acoperi partea de sus (o vom da jos mai târziu). Lăsați pâinea să se coace 10 minute.

6

Dati jos folia de deasupra și mai lăsați pâinea să se coace încă 10 minute sau până când brânza se topește complet. Serviți cald.

Informații nutriționale

Porții 0