Opțiuni de imprimare:

Painici cu branza si cascaval

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Daca nu stii cum sa-ti surprinzi familia intr-o dimineata cu ceva bun, iata o idee grozava: painici cu branza si cascaval. Invelis crocant, interior cheesy si un gust numai bun pentru toata familia, de la mic la mare.

Painici cu branza si cascaval

 180 ml lapte
 2 oua
 180 gr cascaval ras
 100 gr branza telemea rasa
 sare
 6 gr praf de copt
 450 gr faina
 500 ml ulei pentru prajit
1

Intr-un bol am pus laptele si cele doua oua si le-am amestecat. Am continuat cu sarea, cascavalul si branza rase. Le-am incorporat bine si am adaugat faina pe care am adaugat-o treptat precum si praful de copt.

2

Am format un aluat usor moale pe care l-am omogenizat bine cu mainile si ajutandu-ma de faina. Am scos apoi aluatul pe blatul infainat si l-am impartit in doua parti egale. Fiecare bucata am intins-o putin cu sucitorul si am impartit-o in 8 parti egale.

3

Am incins o tigaie cu ulei si am pus bucatile de painici la prajit. Am prajit painicile la foc mediu spre mare si le-am intors si pe cealalta parte dupa 6-7 minute. Le-am scos apoi pe servetele pentru a absoarbe surplusul de ulei si le-am servit imediat, alaturi de salata. Puteti adauga si alte feluri de branza, mezeluri sau verdeturi, in functie de preferinte. Puteti chiar sa incercati sa le coaceti la cuptor. Sunt delicioase!!!