Opțiuni de imprimare:

Pâinici cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguri

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total3 ore

Aceste pâinici pufoase cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguri pot fi servite ca gustare, la micul dejun sau oricând dorești, sunt ușor sărate și dulci în același timp. Ador combinația brânză-struguri. Am ales sortimentul de brânză Praid cremoasă de la Hochland, care poate fi folosit în rețete dulci sau sărate și este foarte gustoasă. Când scoți pâinicile din cuptor, unge-le cu puțin sirop din dulceața de struguri.

Painici proaspete cu arome diferite

Aluat:
 500 gr făină albă
 300 ml apă
 10 gr drojdie uscată
 180 gr iaurt grecesc 10% grăsime
 1 tsp sare
 50 ml ulei de măsline
În plus:
 60 gr făină pentru blatul de lucru
 60 gr brânză Praid cremoasă Hochland
 Dulceață de struguri albi, după gust
1

Pui în bolul de la mixer apa călduță, drojdia uscată, făina, iaurtul, uleiul și sarea. Amesteci și frămânți de mână aprox 10 minute sau la robot/mixer 5 minute. Obții un aluat omogen, ușor lipicios, de densitate medie. Ungi cu ulei, acoperi cu folie și lași la dospit o oră sau până își dublează volumul.

2

Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și îl lucrezi puțin, cât să-i dai formă.

3

Cântărești aluatul și îl împarți în 8 bucăți egale.

4

Întinzi fiecare bucată de aluat în foaie subțire, pe care pui puțină dulceață de struguri și brânză rasă. Dacă nu ai brânză Praid, poți opta pentru parmezan sau brânză ta preferată, desigur!

5

Rulezi aluatul, îl sigilezi cu degetele și îi dai formă de pâinică. Dacă pui prea multă dulceață sau nu sigilezi bine aluatul, se poate scurge din dulceață prin crăpături și se poate arde la copt, însă nu afectează gustul.

6

Pui pâinicile într-o tavă antiaderentă, eu am folosit o tavă pentru pâinici, pe care am uns-o puțin cu ulei tip spray.

7

Mai lași pâinicile la dospit în tavă aprox 50 de minute.

8

Încălzești cuptorul și introduci în cuptor o tavă udă sau chiar cu puțină apă în ea. După ce se usucă tava, o îndepărtezi. Vei obține abur, care va face aluatul pufos.

9

Ungi pâinicile cu apă, le crestezi și le dai la cuptor, la foc mic (150 °C) pentru 10 minute, apoi la foc mediu (180 °C) pentru 20 de minute.

10

Când scoți pâinicile din cuptor, le ungi cu puțin sirop din dulceața de struguri. Vor fi lucioase și frumoase.

Poftă Bună!