Opțiuni de imprimare:

Pandispan cu visine

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Pandispan pufos cu visine ce se pregateste usor, se mananca la fel de usor, se poate savura alaturi de o cafea, un ceai, un pahar cu lapte.

 150 gr zahar
 300 gr faina
 7 oua
 1 oz praf de copt
 2 tsp esenta de vanilie
 1 visinile dintr-un borcan de compot
 1 oz zahar vanilinat
 100 ml ulei
1

Se bat ouala (galbenus + albus, intregi) cu un tel, impreuna, intr-un bol de sticla.

2

Se masoara zaharul si se pune peste oua treptat, batandu-se incontinuu cu telul, pana tot zaharul a fost incorporat si nu se mai vad mici cristale.

3

Se masoara faina si se pune mai intai o cantitate mai maricica (50 g) peste care se pune plicul de praf de copt. Se amesteca incet pana se incorporeaza bine. Se adauga si restul de faina treptat, mestecandu-se la fiecare pas.

4

Se separa visinele de samburi din compot.

5

Se adauga treptat uleiul, amestecandu-se incontinuu. Amestecul nu trebuie sa se lipeasca de peretii bolului de sticla, nu trebuie sa aiba cocoloase de faina sau zahar cristalizat vizibil cu ochiul.

6

Se unge o tava de cuptor cu unt.

7

Se toarna amestecul in tava dupa care se pun visinile in amestec.

8

Se pune la cuptor la 150˚C aproximativ 30 minute. Se testeaza cu scobitoarea in mijloc pentru a verifica daca este gata.