Opțiuni de imprimare:

Papanasi moldovenesti

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Papanasi cu branza ca la mama acasa.

 300 gr Branza de vaci
 2 Oua
 200 gr Faina
 80 gr Zahar
 Putina sare
 ½ oz Praf de copt
 Esenta de vanilie
1

Ouale se bat impreuna cu zaharul si praful de sare cu ajutorul unui tel.

2

Se adauga branza de vaci si se amesteca in continuare.

3

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se amesteca cu restul compozitiei pana se obtine un aluat moale.

4

Se adauga esenta de vanilie dupa gust. Optional, se pot adauga stafide.

5

Intr-o tigaie se pune ulei la incins si incep sa se formeze papanasii. ( se formeaza bilute care apoi se aplatizeaza)

6

Papanasii se rumenesc pe ambele parti, iar apoi se scot pe un servetel pentru a se scurge de surplusul de ulei.

7

Se continua pana se prajesc toti papanasii . Se servesc simpli sau cu putin zahar vanilat.
Pofta buna!