Dulcele care se regăsește mereu pe masa de Paște.
Separăm ouăle. Punem stafidele la hidratat în apă caldă pentru 15 minute. După acest timp le scurgem foarte bine de apă.
Batem albușurile spumă cu o linguriță de miere. Într-un alt bol batem gălbenușurile cu restul de miere, adăugăm și coaja rasă de lămâie.
Într-un bol punem brânza, adăugăm gălbenușul, făina și amestecam până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm albușul. Îl încorporam cu ajutorul unei spatule cu mișcări lente de jos în sus , pentru a se păstra compoziția aerată.
Tapetam o tavă cu hârtie de copt, punem compoziția și băgăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 60 de minute.
Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de diametrul tăvi în care punem compoziția. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm. Dacă aveți brânză cu mai mult zer, o puneți puțin la scurs într-o sită.
0 porții