Opțiuni de imprimare:

Pasca cu brânză fără aluat

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Dulcele care se regăsește mereu pe masa de Paște.

 900 gr urdă (o puteți înlocui cu brânză de vaci)
 4 ouă
 70 gr stafide
 60 gr făină alba
 70 gr miere
 coaja rasă de lămâie bio
1

Separăm ouăle. Punem stafidele la hidratat în apă caldă pentru 15 minute. După acest timp le scurgem foarte bine de apă.

2

Batem albușurile spumă cu o linguriță de miere. Într-un alt bol batem gălbenușurile cu restul de miere, adăugăm și coaja rasă de lămâie.

3

Într-un bol punem brânza, adăugăm gălbenușul, făina și amestecam până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm albușul. Îl încorporam cu ajutorul unei spatule cu mișcări lente de jos în sus , pentru a se păstra compoziția aerată.

4

Tapetam o tavă cu hârtie de copt, punem compoziția și băgăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 60 de minute.

5

Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de diametrul tăvi în care punem compoziția. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm. Dacă aveți  brânză cu mai mult zer, o puneți puțin la scurs într-o sită.