Opțiuni de imprimare:

Pasca cu stafide fara aluat

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 30 minute

Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Fie ca e cu aluat, fie ca e varianta moderna fara aluat, intregeste peisajul si este desertul principal de Paste.

Perfecta pentru perioada de Paste

 400 gr Branza proaspata
 100 gr Zahar
 40 gr Unt
 200 gr Smantana 18%
 100 gr Stafide
 3 Oua
 50 gr Faina
 Coaja rasa de la 1/2 lamaie
 1 tsp Esenta vanilie
1

Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, smantana, ouale, si untul la temperatura camerei. Se poate folosi un tel sau o lingura de lemn. Se amesteca bine pana se incorporeaza.

2

Se adauga faina, cate o lingura, si se amesteca usor pana se incorporeaza.

3

Se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

4

La final, se incorporeaza stafidele cu miscari ample.

5

Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una de 20 cm). Se coace la 160 grade pentru 60-70 minute sau pana cand se rumeneste usor.

6

Pasca se lasa la racit, chiar si o zi. Se serveste rece. Pofta buna!