Paste Carbonara - un preparat pe cat de simplu pe atat de gustos. Un clasic italian care este iubit de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta reteta propune o varianta a acestui fel de mancare, in interpretare proprie.
Punem o oală de apă la fiert cu sare. Se măsoară 1 l de apă la 100g paste. Când apa fierbe adăugam pastele și fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, al-dente.
Cât pastele fierb tocăm ceapa și bacon-ul.
Încălzim la foc mediu o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm bacon și ceapa. Călim până când ceapa devine translucidă și bacon-ul devine crocant.
Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert pastele. Apa cu amidon și grăsimea de la bacon vor crea sosul pentru aceste paste.
Adăugam pastele și gătim 3 minute în tigaie.
Luăm tigaia de pe foc și adăugam parmezanul și pecorino rase și gălbenușurile de ou. Amestecăm bine și servim cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras.
0 porții