Opțiuni de imprimare:

Paste Carbonara (Reteta autentica)

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Cele mai bune paste,ai nevoie de doar 4 ingrediente ,iar rezultatul este spectaculos.

 100 gr Paste bucattini (groase)
 100 gr Guanciale (sau un bacon de calitate)
 2 Oua
 40 gr Parmesan
 Piper
1

Pune la fiert apa pentru paste.

2

Feliaza guanciale(sau baconul)in bucatele mari.

3

Intr-un bol bate cele 2 oua, adauga parmeasan si piper.

4

Intr-o tigaie prajeste guanciale pana cand bucatile devin crocante, salveaza o parte din ulei deoarece vor ajuta la formarea sosului.Dupa ce s-a prajit guanciale stingi focul sub tigaie, si astepti sa fiarba pastele.

5

Cu un cleste, transfera pastele in tigaie alaturi de guanciale, toarna amestecul din oua si parmesan peste, in acest punct le amesteci rapid cu un cleste ,este foarte important ca flacara sa fie foarte mica pentru ca in acest fel ouale se vor gati putin sa nu fie chiar crude, daca flacara este mare si nu amesteci destul de rapid ouale se vor gati si va rezulta omleta.

6

Serveste minunatele paste cu parmesan si piper din belsug.