Opțiuni de imprimare:

Paste cu gorgonzola și spanac

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 20 minute

Simple dar rafinate, perfecte pentru o cină romantică.

 200 gr Paste (eu am folosit spaghete late)
 200 gr Gorgonzola
 150 gr Spanac congelat
 100 gr Lapte
 30 gr Ulei de măsline
 Sare și piper
 1 Cățel usturoi
1

Fierbem pastele în 2l de apa cu sare, până devin al dente.

2

Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, iar când acesta e încins, adăugăm spanacul.

3

Gătim spanacul până acesta e moale, după care adăugăm laptele și usturoiul pisat, după care amestecăm din când în când, astfel încât să nu se ardă.

4

Când fierbe laptele, adăugăm gorgonzola și continuăm să amestecăm până aceasta se topește și sosul se îngroașă.

5

Se verifică dacă sosul e sărat, se adaugă piper, după care se adaugă și pastele strecurate.

6

Se mai lasă la gătit timp de un minut după care sunt gata. Se pot servi împreună cu un vin alb sec.