Opțiuni de imprimare:

Paste cu sos de rosii, ciuperci si busuioc

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Pentru copii, ciupercile sunt cu adevarat un superaliment. In afara faptului ca dau o savoare minunata mancarurilor, sunt o sursa de proteine de calitate, bogate in vitamina A, C si B si mineralele zinc, calciu, magneziu, potasiu si acid folic.

 80 gr paste
 100 ml suc de rosii
 2 catei de usturoi
 1 tbsp ulei de masline
 60 gr ciuperci
 3 frunze de busuioc
 ½ tsp ierburi de provence
1

Punem la fiert pastele pentru 5 minute.

2

Intr-o tigaie punem ciupercile taiate marunt si le lasam sa se inmoaie. Vor lasa destul suc. Amestecam din cand in cand.

3

Peste ciuperci punem sucul de rosii impreuna cu usturoiul pisat si busuiocul taiat marunt. Amestecam si lasam sa scada, pana cand se ingroasa sosul.

4

Pastele cand sunt gata, le scurgem si le turnam peste sosul cu ciuperci in tigaie.

5

Adaugam jumatate de lingurita de ierburi de Provence, o lingura de ulei de masline, amestecam si mai lasam pe foc 1 minut.