Opțiuni de imprimare:

Pasteis de Nata

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Am facut primele mele Pastéis de Nata. Se fac in 40 de minute super rapid si sunt super gustoase. Portughezii le servesc la cafea, cu scortisoara si zahar pudra peste. La fel de bine puteti sa le mancati si asa. Sunt delicioase oricum.

 30 gr amidon de porumb
 100 gr zahar
 3 galbenusuri de ou
 1 albus de ou
 1 tbsp esenta de vanilie
 400 ml lapte
 1 foaie aluat de foietaj
1

Ne apucam sa facem custard-ul, adica crema pe baza de oua, lapte si zahar. Intr-un bol punem zaharul, ouale si amidonul si amestecam cu un tel. Incorporam si laptele si continuam sa amestecam pana la omogenizare.

2

Punem compozitia pe foc intr-o craticioara si amestecam pana aducem la fierbere si crema incepe sa se ingroase.

3

Stingem focul, punem si esenta de vanilie.

4

Acoperim cu o folie de plastic si o lasam la racit.

5

Foaia de aluat o intindem cu sucitorul, ii dam forma cu tava de tarta si o punem in tava unsa in prealabil cu unt.

6

Acelasi lucru facem si pentru celelalte 4 forme unse in prealabil cu unt. Intindem si dam forma tavitelor si punem aluatul in formele respective.

7

Umplem fiecare forma si tava de tarta cu crema.

8

Punem la cuptor la 200°C timp de 25 de minute pana se rumenesc.