Opțiuni de imprimare:

Paste de spanac cu sos alb

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total45 minute

O rețetă simplă și rapidă cu sos cremos de smântână.

Pentru paste :
 3 ouă
 100 gr spanac
 sare
 450 gr făin
 50 gr făină pentru întins foile
Pentru sos :
 200 gr smântână pentru gătit 15%
 200 gr ciuperci brune
 5 gr amidon
 23 apă
 sare, piper
1

Se blenduiește spanacul și se adaugă peste ouăle bătute cu sarea. Treptat se încorporează făina până se formează aluatul.

2

Se împarte, se întind foile cu ajutorul mașinii pentru paste sau a sucitorului, după care se lasă la uscat.

3

Ulterior le dăm forma dorită.

4

Pregătim ciupercile și la punem într-o tigaie cu puțină apă până acestea se înmoaie. Adăugăm smântâna și le lăsăm la fiert aproximativ 5 minute. Între timp dizolvăm amidonul cu o lingură de apă și adăugăm peste ciuperci amestecând până se îngroașă.

5

Pastele se fierb după preferință și se servesc împreună cu sosul.