Opțiuni de imprimare:

Pateu de ciuperci pe pâine prăjită

Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp total35 minute

Păstrează puțin unt, topește-l și toarnă-l peste pateul închegat.
Astfel, stratul de grăsime va putea fi înlăturat de cei care doresc mai puțin unt.

 250 gr unt, moale
 1 ceapă, tocată foarte mărunt
 3 căței de usturoi, tocați mărunt
 2 crenguțe de cimbru, plus extra pentru servit
 30 gr de hibri uscați, înmuiați, scurși și tocați mărunt
 250 gr de ciuperci champignon, tocate
 2 linguri de coniac
 zeama de la 1/2 lămâie
 câte o mână de pătrunjel și de tarhon, tocate mărunt
 pâine prăjită și frunze de salată pentru servit
1

Se topesc 50 g de unt într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și cimbrul și se prăjesc încă 1 minut. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru a fi acoperite cu unt. Se prăjesc la flacără mare 5-8 minute, până se înmoaie. Se toarnă coniacul și zeama de lămâie și se mai lasă 2-3 minute sau până când se evaporă tot lichidul. Se adaugă verdețurile, se asezonează, apoi se lasă la răcit.

2

După ce se răcește, se scoate cimbrul. Se amestecă ciupercile cu untul rămas și se pun în patru forme. Se lasă la rece până când se întărește compoziția sau maximum 2 zile, apoi se servește cu un fir de cimbru deasupra, cu pâine prăjită și cu frunze de salată amestecate cu ulei și oțet.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 266
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 26g40%

Grăsimi saturate 16g80%
Proteină 2g4%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.