Opțiuni de imprimare:

Pavlova cu capsuni si afine

Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 35 minute

Crocant la exterior dar cu un interior moale cu aspect de marshallow, crema fina de mascarpone si fructe. Un desert cat se poate de racoritor.

Baza de bezea :
 4 albusuri la temperatura camerei
 1 tbsp zeama de lamaie
 170 gr zahar
 1 oz zahar vanilinat
 1 gr sare
Crema :
 250 gr mascarpone
 200 ml smantana pentru frisca
 2 zahar
Decor :
 200 gr capsuni
 100 gr afine
Bezeaua/ baza tort:
1

Preincalzim cuptorul la 110˚C, functia ventilatie.

2

Batem spuma albusurile pana se formeaza o spuma usora. Cand s-a format spuma incepem sa adaugam lingura de zeama de lamaie ( lamaia va face ca bezeaua sa ramana crocanta la exterior) , praful de sare si pliculetul de zahar vanilat. Apoi adaugam treptat in compozitie cele 170 de grame de zahar treptat si batem albusurile pana obtinem o spuma care nu se desprinde de pe paletele mixerului.

3

Pe o tava asezam hartie de copt si formam cercuri ( eu am folosit 1 bol si trasat cu creionul 2 cercuri egale ). Cu ajutorul unei linguri adaugam bezeaua pe hartia de copt, dand forma dorita cu lingura. Eu am mai facut si 2 bezele mai mici de gustat dupa o ora pentru a vedea textura din interior / exterior. Daca coacem mai mult bezeaua riscam sa devina mai maronie si sa crape la exterior.

4

Adaugam bezeaua la cuptorul preincalzit pentru 1h si 30 de minute . In primele 30 de minute este foarte important sa nu deschidem deloc usa.

5

Dupa cele 90 de minute inchidem cuptorul si lasam usa intre - deschisa ca bezeaua sa inceapa sa se raceasca. Daca scoatem brusc bezeaua, riscam sa se crape. Cum se poate vedea din poza, bezeaua a ramas alba si nu a crapat.

Crema :
6

Intr-un bol adaugam crema de mascarpone, 2 linguri de zahar si smantana pentru frisca. Batem pana obtinem o crema usor tare.

Asamblare :
7

Dupa ce bezeau s-a racit, adaugam deasupra crema si apoi decoram frumos cu capsuni si afine .