Opțiuni de imprimare:

Pere fierte în vin Merlot, cu vanilie și scorțișoară

Randamente4 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp total1 oră

Perele întregi arată foarte elegant, însă sunt mai greu de consumat. Dacă preferi să le servești tăiate pe jumătate, îndepărtează centrul cu o linguriță, apoi fierbe-le doar 10-15 minute, în funcție de cât sunt de coapte.

 1 sticlă de 750 ml de vin Merlot sau alt vin roșu
 200 gr de zahăr
 2 bețe de scorțișoară, rupte pe jumătate
 1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate, întâi vertical, apoi orizontal, pentru a obține 4 fâșii
 4 pere ferme, decojite
1

Pune vinul, zahărul, scorțișoara și vanilia într-o cratiță adâncă, de mărime medie, și încălzește-le până la dizolvarea zahărului. Adaugă perele, asigurându-te că sunt acoperite complet de vin, și fierbe-le la foc mic 30 de minute sau până când sunt fragede. Dacă perele sunt foarte bine coapte, vor fi gata în doar 20 de minute. Pot fi preparate cu până la 2 zile înainte - lasă perele în sirop și refrigerează-le până când vrei să finalizezi rețeta.

2

Scoate perele din sirop cu o paletă și fierbe siropul alte 30 de minute, pentru a se reduce și îngroșa. Răcește-l și refrigerează-l până la 2 zile. Scoate-l de la frigider cu 1 oră înainte de a-l servi.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 398
Valoare zilnică % *
Sodiu 0.1mg1%
Proteină -1g-2%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.