Opțiuni de imprimare:

Piept de curcan cu ardei, ceapă verde și caju

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

O rețetă de care te vei îndrăgosti!

 350 gr piept de curcan
 1 ardei gras roșu
 4 frunze de ceapă verde
 20 gr caju
 2 tbsp ulei de avocado
 3 tbsp sos de soia
 1 tbsp sos de soia cu ghimbir și susan
 5 căței usturoi
 ½ tsp amidon
 sare și piper după gust
1

Punem o lingură de ulei de avocado în tajine și adăugăm pieptul de curcan tăiat cubulețe. Îl lăsăm pe foc până se rumenește. După 5 minute punem capacul și lăsăm la foc mic pentru 5 minute, în felul acesta carnea va fi mai fragedă.

2

În acest timp tăiem ardeiul cubulețe mai mari, ceapa verde, firele mai lungi, usturoiul mărunt și caju-ul.

3

Scoatem capacul tajin-ului și scoatem carnea pe o farfurie. Adăugăm ardeiul și caju-ul, lăsăm pe foc pentru câteva minute.

4

După 2-3 minute adăugăm ceapa verde și usturoiul. Cât timp se prepară legumele, într-un bol punem o lingură de ulei de avocado, sosul de soia, sosul de soia cu ghimbir și susan, amidonul, sarea și piperul.

5

Adăugăm înapoi în tajine carnea, adăugăm sosul, amestecăm și punem capacul. Îl mai ținem pe foc pentru 5 minute.