Opțiuni de imprimare:

Piftelute de dovlecel

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Dovlecelul este unul dintre legumele preferate si este folosit foarte des in bucataria noastra.

 2 Dovlecei
 100 gr Branza proaspata
 1 Ou
 50 gr Faina
 50 gr Pesmet
 1 Ceapa verde tocata marunt
 Sare, piper, usturoi dupa gust
 Extra pesmet pentru presarat
1

Dovleceii se rad pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Se pot pune intr-un prosop sau strangem bine cu mainile.

2

Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se mai poate adauga faina sau pesmet daca este prea lipicioasa compozitia.

3

Se formeaza bilute cu ajutorul mainilor, se aplatizeaza si se trec prin pesmet (optional), apoi se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.

4

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, pentru 25-30 de minute sau pana cand sunt aurii deasupra.

5

Optional, se pot servi cu sos de iaurt sau cu salata.