Opțiuni de imprimare:

Pita Naan cu ulei de masline si chilli

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute

Pite aromate numai bune de insotit un hummus cremos, o salata sau branza preferata.

 500 gr Faina
 7 gr Drojdie
 300 ml Apa calda
 3 tbsp Ulei de masline
 1 mg Patrunjel maruntit
 1 Catel de usturoi
 1 tsp Fulgi de chilli
 1 tsp Sare
1

Dizolvati drojdia in apa. Si adaugati amestecul peste faina, intr-un bol.

2

Framantati pana obtineti un aluat elastic si pufos.

Aproximativ 10 min.

3

Impartiti aluatul in 5 bile.

4

Intindeti cu mana, pe o suprafata tapetata cu faina, fiecare bila de aluat.

5

Asezeti pitele formate pe fundul unei tigai antiaderente, incinse.

Si coaceti pe ambele parti pana incep sa se formeze mici pete negre.

6

Repetati cu fiecare bila de aluat.

7

Frecati pitele fierbinti cu usturoi, ungeti-le apoi cu ulei de masline si presarati fulgi de chili si patrunjel maruntit.