Opțiuni de imprimare:

Piure cu gouda și chives

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Sunt mare fan cartofi copți, dar de data asta am avut poftă de niște cartofi piure pufoși și aromați așa că am căutat prin frigider și am mai găsit niște brânză gouda, jumătate de legătură de chives și am gătit cel mai gustos și aromat piure. Să nu uităm, am adăugat și puțin usturoi și rezultatul a fost wow! Nici nu mi-a mai trebuit altceva lângă piure, l-am devorat așa, simplu.

 1 kg cartofi
 1 tsp sare
 125 ml lapte
 75 gr unt
 3 căței de usturoi
 50 gr smântână
 100 gr brânză Gouda
 30 gr chives
1

Curăță cartofii și taie-i cubulețe de dimensiuni asemănătoare pentru a se fierbe uniform. Pune-i la fiert cu apă și puțină sare, iar când apa începe să fiarbă, redu focul la mediu și lasă-i pe foc aproximativ 15-20 de minute. Încearcă-i cu furculița, iar dacă aceasta îi străpunge ușor, sunt fierți.

2

Pune la călit într-o tigaie usturoiul tăiat felii și puțin unt. După 1-2 minut ia tigaia de pe foc. Când sunt fierți cartofii, ia-i de pe foc, strecoară-i și golește peste ei usturoiul călit, untul, laptele încălzit (pentru a rămîne calzi cartofii), smântâna, sare și piper.

3

Mărunțește cartofii cu ajutorul unui zdrobitor și asigură-te că se amestecă bine toate ingredientele, cartofii absorb lichidele și devin pufoși.

4

Adaugă brânza Gouda rasă pe răzătoarea mică și frunzele de chives tăiate mărunt și amestecă cu o lingură, iar apoi servește cu o garnitură sau chiar asa, simplu, doar cartofii. Sunt suficient de delicioși și sățioși, încât să nu mai ai nevoie de nimic.