Opțiuni de imprimare:

Pizza cu blat de conopida „Tre Formaggi e Verdure”

Randamente4 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 15 minute

Nimic nu se compara cu o pizza calda! Dar ce ai zice de un gust aromat si fresh, fara povara caloriilor date de un aluat clasic? Iti propun, astfel, o pizza delicioasa, bogat nutritiva cu un aluat din conopida. Desigur, nu este vorba de o pizza 100% sanatoasa (toate tipurile de branza gustoase nu ne sunt aliati in lupta contra grasimii in exces), dar cu siguranta este o alternativa mult mai buna celei clasice. De asemenea, bogatia condimentelor aduce un plus de aroma care se imbina perfect cu prospetimea toppingurilor de legume. Garantat merita incercata!

Blatul :
 1 conopida
 2 oua
 2 pesmet
 2 mozarella light rasa
 1 tbsp busuioc
 1 tbsp oregano
 1 tbsp usturoi granulat
 ½ tsp sare
 ¼ tsp piper
Topping :
 100 gr mozarella light rasa
 80 gr gorgonzola dulce
 40 gr brie
 50 gr baby spanac
 1 rosie
 ½ dovlecel
Pregatirea blatulului :
1

Incalzim cuptorul la 180°C.

2

Taiem floretele conopidei si le punem intr-un chopper. Pulsam de cateva ori pana cand conopida e bine maruntita (va arata ca un orez).

3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem conopida maruntita si o bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom amesteca din cand in cand in tava cu o lingura de lemn.

4

Apoi, scoatem conopida de la cuptor si o lasam sa se raceasca 10 minute. Intre timp, intr-un bol incapator amestecam ouale, pesmetul, cele 2 linguri de mozzarella, si condimentele.

5

Dupa ce s-a racit conopida, o punem intr-un prosop de bucatarie si o stoarcem cat de bine putem de apa. Apoi, o adaugam si pe ea in bol si amestecam pana la omogenizare. Avem blatul!

Asamblam pizza :
6

Punem aluatul de conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt (putem refolosi si tava si hartia de copt de dinainte) si il intindem intr-un strat cat de cat egal, formand blatul de pizza. Il punem la cuptor pentru 15 minute.

7

Scoatem blatul de la cuptor si presaram toppingurile alese : intai mozarella, apoi celelalta tipuri de branza rupte cu mana in bucatele. Pe urma punem dovlecelul, taiat felii, frunzele de spanac si rosiile pe care le-am feliat. Mai lasam pizza la cuptor pentru inca 7 minute

8

Dupa ce s-a topit bine cascavalul si legumele s-au uscat putin, scoatem pizza de la cuptor si o lasam sa se racoreasca pentru 10-15 minute (asa o sa ne fie mai usor sa taiem blatul, care va fi destul de moale imediat scos din cuptor).

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 335
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 17.2g27%

Grăsimi saturate 10.5g53%
Grăsimi nesaturate 0.3g
Sodiu 1042.3mg44%
Total carbohidrați 23.5g8%

Fibre dietetice 7.7g31%
Zaharuri 7g
Proteină 24.1g49%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.