Opțiuni de imprimare:

Pizza cu brânzeturi

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total45 minute

Îmi doream de mult să fac o pizza numai cu brânzeturi, pentru că de fiecare dată mai adăugam și altceva, ba ciuperci, ba un pic de salam, așa că de data asta m-am ținut de promisiune. Am ales diferite brânzeturi. De aceea, vă sfătuiesc să țineți cont de cantitățile de brânzeturi pe care le folosiți pentru pizza, acestea nu vor fi egale, întrucât fiecare brânză are gustul și personalitatea sa, una fiind mai intensă (deci este suficientă o cantitate mai mică) în vreme ce alta poate fi mai ușoară.

 5 gr drojdie uscată
 190 gr făină albă
 100 gr făină 650
 3 ulei
 200 ml apă călduță
 1 tsp sare
 1 tsp oregano uscat
 ½ tsp busuioc uscat
 sos de roșii
 100 gr brânză Praid alintată cu vin
 50 gr brânză Parmigiano-Reggiano
 70 gr brânză Grana Padano
1

Într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, sarea și făină albă în ploaie, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat bun de întins. Se dă deoparte.

2

Se întinde aluatul în foaie subțire pe masa presărată cu făină și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).

3

Se unge aluatul cu sosul de roșii, se presară busuioc și oregano, se ornează cu brânzeturi. Le puteți rade pe fiecare în parte, în alt mod, pentru diversitate și pentru a vă bucura de textura fiecărei brânze. De altfel, unele dintre ele sunt de felul lor mai fărâmicioase și se rad mai greu, de aceea le puteți răzui cu un cuțit pentru decojit.

4

Se coace pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).

Sfat :
5

Am observat că este mai eficient, iar pizza iese mai gustoasă, dacă este coaptă la foc iute, 15 minute decât la foc mic, timp mai îndelungat.

De data aceasta, nu am mai lăsat aluatul la dospit, ci l-am întins imediat, în foaie subțire. Însă dacă doriți o pizza cu blat înalt, pufos, se poate lăsa aluatul la dospit o jumătate de oră și se întinde în foaie mai grosuță.