Opțiuni de imprimare:

Pizza cu crusta de conopida

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

O alternativa sanatoasa la traditionala pizza Margherita, usoara si fara pic de faina.

 1,50 kg Conopida
 1 Ou
 200 gr Mozzarela
 5 tbsp Sos de rosii
 10 gr Busuioc
 3 l Apa
 1 tsp Sare
1

Se fierbe conopida in apa cu sare, timp de 20-30 de minute (pana cand aceasta devine moale).

2

Conopida fiarta se stoarce bine de lichid, pana cand ramane aproape uscata si are textura unui aluat moale.

3

Se amesteca impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de mozzarella (data prin razatoare).

4

Intr-o tava pe hartie de copt se intinde un strat subtire din aluatul format, nu mai groasa de 1cm.

5

Se lasa la cuptor timp de 10 minute, la 180 de grade celsius.

6

Se scoate din cuptor si se intoarce pe partea coapta.

7

Se intinde un strat de sos de rosii si felii din mozzarella ramasa.

8

Se lasa la cuptor inca 5-10 minute pana cand se topeste mozzarela.

9

Se presara busuioc proaspat si se feliaza.