Opțiuni de imprimare:

Pizza Dalie

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 15 minute

Am pregătit această pizza în formă de dalie cu blat pufos, petale cu șuncă și cașcaval, miezul din brânză Camembert.
Știi cum e să te apuce inspirația în bucătărie când toată lumea se plânge de foame? Și aștepți, și aștepți cât de răbdător poți fi, în vreme ce cuptorul te îmbie cu tot felul de arome. Parcă a durat așa mult până a fost gata, iar toată lumea o aștepta cu nerăbdare (și foame), am făcut poze pe repede înainte, că odată ce am dat startul, a fost bătaie pe ea.

Pizza cu cascaval si sunca modelata in forma de Dalie

Aluat:
 200 ml apă
 4 gr drojdie instant
 288 gr făină
 2 tbsp vin alb
 2 tbsp ulei
 1 tsp sare
Topping:
 125 gr brânză Camembert
 4 felii de șuncă de Praga
 8 felii de cotlet haiducesc
 2 tbsp roșii tocate țărănești
 Cașcaval, după gust
 Boabe de struguri, după gust
 Un vârf de cuțit oregano uscat
 Un vârf de cuțit busuioc uscat
 1 lingură ulei de masline aromat cu busuioc
 Un vârf de crenguță de rozmarin
 1 ou
Aluatul:
1

Pui în bolul de la mixer apa, sarea, făina, faci o gropiță în făină și pui drojdia. Adaugi vinul, uleiul și începi să amesteci la robot / de mână până obții un aluat consistent (ca să-l poți întinde), pufos (semn că e suficient frământat) și lucios (semn că nu ai cocoloașe).

2

Nu-l lași acum la dospit, ci mai târziu, vei vedea imediat.

Petalele:
3

Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime. Decupezi din aluat cercuri cu diametrul de 6 cm.

4

Tai cotletul haiducesc și șunca de Praga în cercuri sau triunghiuri mici. Eu am cumpărat câteva mezeluri de ziua mea, gata feliate, iar feliile rămase doar le-am tăiat în patru sau în două acum.

5

Pe fiecare cerc de aluat pui o bucată de șuncă. Impaturești fiecare rotocol în două și apoi iar în două, ca să formezi o petală.

Montare:
6

Într-o formă de copt de 23 cm diametru, pregătită cu puțină hârtie de copt (mai mult pentru brânză am pus hârtia, ca să nu se lipească) pui în mijloc brânza Camembert.

7

Așezi petalele în jurul brânzei, pe 2 rânduri ușor depărtate.
Formă de decupat pentru petale: 6 cm diametru

8

Restul de aluat îl pui între rânduri.

9

Acum o lași la dospit 30 de minute.

Coacere:
10

Faci câteva crestături în brânză și înfingi rozmarinul.

11

Ungi petalele cu ou bătut. Pui printre cele două rânduri de petale, din loc în loc, roșiile tocate țărănești amestecate cu busuiocul și oregano uscate.

12

Pui câte un cubuleț de cașcaval în fiecare petală.

13

Picuri uleiul de măsline pe brânză și o decorezi cu boabe de struguri.

14

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute (200°C) pentru 15 minute (sau până s-a rumenit ușor).
Poftă Bună!