Opțiuni de imprimare:

Pizza Napoletana Rapida

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare12 minuteTimp total1 oră 12 minute

Daca nu vrei sa astepti 24 de ore pentru un aluat de pizza napoletana, se poate realiza si intr-o ora, iar rezultatul este destul de similar.
Aveti nevoie de faina tip 00 pentru un rezultat cat mai perfect.

O pizza clasic ,napolitana

Ingrediente pentru 2 pizza
 290 gr faina tip 00 (adica proteina sa fie mai mare de 11%)
 170 gr apa calduta
 6 gr sare
 6 gr drojdie uscata
 20 gr zahar
1

Mixam toate ingredientele intr-un bol si framantam aluatul pentru 10 minute, pana cand capata o textura destul de fina.

2

Lasam aluatul acoperit la dospit 35 minute.

3

Dupa dospire impartim aluatul in 2 parti egale, si formam 2 bile perfecte si mai lasam la dospit 15 minute.

4

Formam forma de pizza cu o margine mai groasa, punem ingredientele preferate peste aluat si dam la cuptorul incalzit la 230 C pentru 8-10 minute si inca 2 minute la functia de broiler (focul de sus).