Opțiuni de imprimare:

Pizza napoletană

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total2 ore 40 minute

O pizza cu un blat subțire și margine pufoasă!

 250 gr făină albă
 130 ml apă
 3 ½ gr drojdie uscată
 1 tsp sare
 1 tsp zahăr
 1 tsp oregano
 1 tsp busuioc
 100 ml suc de roșii
 2 ½ tbsp ulei de măsline
 125 gr mozzarella
 50 gr salam uscat
 1 roșie
 1 ceapă
 sare și piper după gust
1

Amestecăm zahărul cu drojdia și 50 de ml de apă călduță în bolul mixerului și o lăsăm 10 minute să se activeze.

2

Punem restul de apă, sare, 1 lingură de ulei de măsline și făina și frământăm cu ajutorul mixerului vertical 5 minute până obținem un aluat elastic (aluatul este unul elastic și se recomandă folosirea unui mixer și să se evite adăugarea de făină suplimentară).

3

Punem aluatul într-un vas uns cu puțin ulei de măsline, îl acoperim și îl lăsăm la dospit 2 ore.

4

Băgăm tava de pizza în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

5

După ce s-a dospit răsturnăm aluatul pe foaia de copt înfăinată și pudrăm bine cu făină.

6

Cu ajutorul mâinilor înfăinate întindem aluatul în formă rotundă.

7

Într-un bol punem sosul de roșii, 2 linguri de ulei de măsline, busuioc, oregano, sare, piper și amestecăm.

8

Tăiem mozzarella, salamul uscat, ceapa rondele, roșia rondele, ardeiul fâșii.

9

Peste aluat punem sos de roșii, salamul uscat, roșia, ardeiul, ceapa, mozzarella și busuiocul.

10

Scoatem tava din cuptor și mutăm pizza pe tavă. Băgăm tava în cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.