Opțiuni de imprimare:

Plăcintă cu dovlecel

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

O rețetă de aperitiv de care noi ne-am îndrăgostit. O facem mai ales când avem musafiri sau plecam la drum lung. E foarte buna de luat la pachețel. Fie pe drum, fie la birou sau la școală este oricum la îndemână.

 6 Oua
 150 gr Smântână
 400 gr Dovlecel
 1 Ardei kapia
 1 Legătura pătrunjel
 120 gr Bacon
 150 gr Faina
 1 oz Praf copt
 150 gr Cașcaval
 Sare, piper
1

Spălăm bine dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Îl scurgem bine bine de zeama.

2

Peste dovlecel adăugăm ouăle, apoi smântâna, sarea, piperul și amestecăm. Adăugăm 1 ardei capia tăiat cubulețe, baconul și cașcavalul.

3

Apoi adăugăm faina cu praful de copt. Omogenizam compoziția și o dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade 30-40 de minute.

Se feliază rece.