Opțiuni de imprimare:

Pogacele cu cartofi

Randamente25 de porÈ›iiTimp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 55 minute

cele mai simple pogacele pe care le-am facut pana acuma 🙂

 700 gr Cartofi fierti
 120 gr Unt topit
 100 ml Lapte caldut
 20 gr Drojdie proaspata
 600 gr Faina tip 000
 2 tsp Sare
 1 Galbenus de ou
 3 Ulei
 1 Ou
1

Curatam cartofii,ii taiem in cuburi si i punem la fiert. Dupa ce au fiert cartofii, ii zdrobim cu o presa manuala. Adaugam untul.

2

Punem drojdie in lapte, amestecam si lasam sa se odihneasca 10 minute.

3

Amestecam amestecul de lapte, faina, sare si galbenus de ou cu cartofii raciti si apoi framamtam bine. acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa odihneasca o ora.

4

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, cu grosimea de aproximativ 1 cm, decupam forme rotunde cu un pahar.

5

Asezam pogacelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

6

Ungem pogacelele cu ou batut si punem cateva seminte de susan deasupra.

7

Punem tava in cuptorul preinclazit la 190 de grade pentru 20-25 de minute.

Informații nutriționale

Porții 25