Opțiuni de imprimare:

Prajitura cu afine si fulgi de migdale

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp total10 minute

O prajitura rapida, foarte gustoasa si aromata! Afinele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, dar contin si vitaminele A si E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu şi cupru. Este bine sa introducem aceste fructe in alimentatia noastra!

 5 oua
 250 gr afine
 250 ml ulei (eu am folosit de rapita)
 300 gr faina
 180 gr zahar
 5 gr praf de copt
 esenta de rom
 4 fulgi de migdale
1

Batem ouale si zaharul pana se topeste zaharul.

2

Adaugam in continuare ulei si batem cu un tel ingredientele.

3

Amestecam faina praful de copt si sarea si le punem peste ingredientele lichide.

4

Amestecam bine compozitia si adaugam esenta de rom si afinele.

5

Dupa ce avem o compozitie omogena o transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaram fulgii de migdale deasupra.

6

Punem tava la cuptorul preincalzit la 190-200 grade si o lasam la copt aproximativ 30 minute sau pana este gata (puteti face testul cu scobitoarea).