Opțiuni de imprimare:

Prăjitura cu caise

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare3 ore 20 minuteTimp total3 ore 50 minute

Simfonie de arome!

 15 caise/prune sau visine
 5 oua
 1 mg zahar
 1 oz praf de copt
 1 mg faina
 1 baton unt 85% grasime
 10 apa fierbinte
1

Se întinde pachetul de unt in tava și turnam peste el jumătate din cantitatea de zahar pana ce acestea este acoperit complet și asezam caisele tăiate pe jumătate.

2

Gălbenușurile cu restul de zahăr și cele 10 linguri de apa fierbinte ce le adăugăm treptat, le mixam pana se deschide la culoare.
Albușurile se bat spuma cu putina sare.

3

Peste gălbenușuri adăugăm treptat faina cernută, 1 plic praf de copt și la final albușurile.
Turnam compoziția in tava pregătită înainte și o dam la cuptor pentru 40-45 minute la 160˚C.

4

După ce o scoatem din cuptor, o mai lăsam 5 minute in tava sa absoarbă tot siropul. Punem o alta tava deasupra, le ținem bine pe amândouă și cu o mișcare rapida le întoarcem. Lăsam prăjitura la răcit după care o putem tăia.