Opțiuni de imprimare:

Prajitura cu caise

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total40 minute

Prajitura pufoasa cu caise.

 200 gr faina
 80 ml ulei
 50 ml iaurt slab
 8 caise
 100 gr zahar
 1 tsp esenta de vanilie
 2 praf de copt
 4 ouă
1

Pentru a face prajitura pufoasa cu caise ca prim pas este sa bateti ouale întregi cu zaharul, atat cat sa-l distribuiti in compozitie.

Adaugati uleiul, iaurtul si esenta de vanilie omogenizand lichidul rezultat.

Completati si cu ingredientele uscate: faina si praful de copt.

2

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23 cm diametru, pe care o tapetati cu hartie de copt inainte.

Caisele se spala, se taie în jumătați si se scot sâmburii.

Aranjati jumatatile de caise pe suprafata aluatului. E important sa alegeti caise coapte si dulci. Daca sunt mai putin dulci, presarati pe suprafata lor putin zahar.

3

Coaceti prajitura la o temperatura de 180 grade, timp de aproximativ 30-35 min. .

Aplicati testul scobitorii inainte de a o scoate din cuptor.

Pofta buna!