Opțiuni de imprimare:

Prăjitură cu vișine

Randamente6 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Prăjitura cu vișine este un pandispan simplu cu multe, multe vișine. O prăjitură zemoasă, vanilată și acrișoară care în general nu prea "supraviețuiește" multe zile.

 350 gr vișine congelate sau din compot
 100 gr unt
 100 gr zahăr pudră
 3 ouă
 50 gr migdale măcinate
 100 gr făină
 ½ plic praf de copt
 lichior fructe, facultativ
1

Se freacă untul simplu pentru a-l face mai suplu, se adaugă zahăr și se amestecă în continuare până ce se obține o cremă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând mereu după fiecare ou.

2

Se adaugă făina, migdalele măcinate, praful de copt și lichiorul. Se amestecă bine până se obține un aluat cremos care se toarnă în tava de copt.

3

Se scurg și vișinile decongelate sau din compot și se așează cât mai estetic pe suprafața aluatului. Se dă la copt pentru 30-40 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în tavă.

Sfaturi
4

Desigur, dacă se pregătește pentru copii, din această rețetă poate lipsi lichiorul. Altfel, pentru adulți, aduce un plus de gust, fără consecințe medicale nedorite.

Informații nutriționale

Porții 6