Opțiuni de imprimare:

Prajitura mozaic

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Prajitura pufoasa cu invelis crocant.

Blat :
 250 gr faina
 125 gr unt
 125 gr zahar
 3 oua
 1 oz praf de copt
Crema de ciocolata neagra :
 200 gr ciocolata amaruie 75%
 200 gr frisca lichida (smantana pentru frisca)
 100 gr unt
 30 gr zahar pudra
Crema de ciocolata alba :
 200 gr ciocolata alba
 200 gr frisca lichida (smantana pentru frisca)
 200 gr branza de vaci cremoasa
Decor :
 100 gr alune macinate
Prepararea blatului :
1

Se freaca bine untul cu zaharul. Se adauga treptat ouale, faina cernuta, praful de copt si se framanta un aluat omogen.

2

Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute la 180˚C.

Preparare crema de ciocolata neagra :
3

Intr-o craticioara asezata in bain-marie se pune frisca lichida si ciocolata neagra rupta in bucatele.

4

Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si se lasa la rece.

5

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul pudra si se amesteca energic cu crema de ciocolata pana se obtine o crema omogena.

Preparare crema de ciocolata alba :
6

Se procedeaza la fel si cu ciocolata alba, dar in loc de unt se freaca cu branza de vaci.

Montaj :
7

Se taie blatul in doua pe orizontala astfel incat sa obtinem doua parti egale.

8

Se intinde crema de ciocolata neagra, intercaland cateva siruri de crema cu ciocolata alba (aproximativ jumate din crema).

9

Se acopera cu al doilea blat, pe care se intinde crema alba ramasa.

10

Se presara alunele macinate.