Opțiuni de imprimare:

Prăjitură pufoasă cu șofran

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 40 minute

În data de 13 decembrie, suedezii sărbătoresc Sf. Lucia și obișnuiesc să pregătească melcișori cu șofran. Anul acesta, am decis să încerc o abordare diferită a rețetei lor clasice, dar care a fost pe placul tuturor.

 400 gr Făină
 80 gr Unt
 400 ml Lapte (1,5 % grăsime)
 25 gr Drojdie proaspătă
 1 Plic praf de copt cu șofran
 90 gr Zahăr
 2 Ouă
 ½ tsp Sare
1

Se topește untul și se amestecă cu laptele.

2

Într-un bol, se sfărâmă drojdia și se adaugă mixul de lapte-unt (mixul nu trebuie să fie mai cald de 37 de grade).

3

Se adaugă sarea, zahărul, ouăle și șofranul.

4

Se adaugă făină, puțin câte puțin și se amestecă constant, până la incorporarea completă.

5

Se frământă aluatul pentru 10 minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină, pentru ca aluatul să nu fie prea lipicios.

6

Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă să crească pentru aproximativ 40 de minute.

7

Se frământă din nou aluatul și se transferă într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.

8

Se acoperă aluatul, din nou, pentru 30 de minute.

9

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

10

Se coace prăjitura pentru 20 de minute.

11

Se lasă să se răcească, se taie cubulețe și se acoperă cu zahăr vanilat/pudră.

Informații nutriționale

Mărime porție 100 gr


Cantitate per porție
Calorii 308