Opțiuni de imprimare:

Prăjitura soacrei

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Această rețetă este una dintre favoritele noastre și am învățat să o fac de la soacra mea, tocmai de aceea i-am dat și această denumire. Veți fi cuceriți de gustul intens de unt, de interiorul moale și marginile crocante, pline de aromă.

 1 mg făină
 1 mg lapte
 1 mg zahăr, dar nu plină
 100 gr unt
 1 oz praf de copt
 1 tsp esență de vanilie
 2 mere medii
 1 tsp scorțișoară
 1 oz zahăr vanilinat
1

O tavă de 24 cm se tapetează cu hârtie de copt, iar apoi se adaugă untul. Tava se introduce în cuptor la 180°C ca untul să se topească până pregătim celelalte ingrediente.

2

Merele se curăță și se taie în felii de 3 cm și se amestecă cu scorțișoara și zahărul vanilinat.

3

Celelalte ingrediente - zahărul, laptele, făina și praful de copt se amestecă într-un bol până avem o compoziție omogenă.

4

Se scoate tava din cuptor și se toarnă compoziția direct peste untul topit. Apoi, merele se așază deasupra după preferință.

5

Prăjitura se dă la cuptor pentru 35 de minute la 180°C pe funcția ventilație.