Odata cu instalarea carantinei, mi-am descoperit placerea de a gati si poate mai mult nevoia. Aceasta reteta mi a fost recomandata de iubitul meu, el mancase in Ferrara, Italia (originea prajiturii) , unde a locuit peste 10 ani. Este foarte simpla de facut, ai nevoie doar de un mixer si 5 ingrediente pe care le ai in casa. Italienii o fac in tava rotunda, eu am făcut in tava dreptunghiulara. Rezultatul este unul delicios, inauntru fiind moale și cremos iar crusta este crocanta si te duce cu gandul la o bezea.
Topim ciocolata si untul intr-un ibric, acesta pus intr-o cratiță cu apa pe aragaz. Dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile cu jumătate din cantitatea de zahar pana se face ca o frisca.
Separat, mixam galbenusurile cu restul de zahar si un pic de sare. Apoi adaugam amestecul de ciocolata ,unt si amestecam pana se omogenizează.
Peste amestec, adaugam albusul, punem faina treptat si amestecam tot cu un tel manual.
Ungem tava cu unt, apoi cu faina, pentru a se forma acea crusta la exterior.
In cuptorul preincalzit, punem prajitura la 180°C pentru 30-35 de minute. Verificam daca este gata cu o scobitoare si nu ar trebui sa ramana aluat pe acesta, daca prajitura este gata.
Pentru o versiune fara gluten, puteti folosi aceeasi cantitate de faina de orez.
0 porții
180g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.