Opțiuni de imprimare:

Prăjitură umedă cu vișine

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Un desert dulce acrișor.

 250 gr faina
 50 gr cacao
 150 gr zahar brun
 1 tsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat
 3 ouă
 200 gr iaurt
 50 gr ulei
 300 gr vișine
 100 gr ciocolata neagra
 1 tsp esenta rom
1

Începem prin a mixa ouăle împreună cu praful de sare și zahărul până își dublează volumul.
Adăugăm uleiul, iaurtul, esența și mai mixăm puțin.
Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate, le puteți cerne împreună.

2

Amestecăm solidele cu lichidele, mixăm foarte puțin, doar cât să se încorporeze, nu insistăm, după care punem compoziția în tavă.

3

Eu am folosit o tavă de 23/30 cm în care am pus hârtie de copt.
Am adăugat vișinele tăiate în jumătate și ciocolata, pe care am mărunțit-o.
Coacem 40 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.