Opțiuni de imprimare:

Pricomigdale

Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 15 minute

V-au ramas albusuri de la alte prajituri si nu stiti ce sa faceti cu ele? Va dau eu o idee, mai ales ca sunt atat de gustoase incat o sa va indragostiti de textura crocanta de la exterior, interiorul gumos si gustul fin de migdale si nuci.

 3 albusuri de ou
 50 gr migdale macinate
 50 gr nuca macinata
 150 gr zahar brun
 15 gr faina migdale
 1 tsp esenta vanilie
 ½ tsp esenta migdale
 10 gr zahar pudra
1

Intr-o craticioara adaugam albusul si zaharul si amestecam cu un tel pana se albesc (2-3 min). Adaugam nuca si migdalele.

2

Punem pe foc mediu timp de 3-5 minute, timp in care amestecam continuu pana se ingroasa.

3

Transferam intr-un alt castron si adaugam faina de migdale si esentele.

4

Dam compozitia pentru 30-40 minute la congelator timp in care incalzim cuptorul la 150˚C.

5

Scoatem compozitia din congelator, o transferam intr-un pos si pe o tava cu hartie de copt modelam pricomigdalele in forma dorita. Aplatizam putin cu degetul umed varful lor si le lasam 5 min la uscat. Cernem apoi zahar pudra peste ele.

6

Introducem tava in cuptor la 150˚C pentru 25-30 minute.

7

Scoatem tava din cuptor, le lasam sa se racoreasca putin, apoi le putem pastra intr-o cutie inchisa ermetic.