Opțiuni de imprimare:

Pui cu ardei copt și smântână

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Pui cu ardei copt și smântână este o rețetă creată de mine, inspirată de ceva ce am servit la un restaurant, dar îmbunătățită. Bunicii mi-au spus că serveau ceva de genul acum mult timp și o numeau ciulama țărănească, aceasta nu avea carne, ci doar ardei (care era mai ieftin de cât ciupercile folosite de obicei la ciulama).

 500 gr piept de pui proaspăt
 2,50 ardei kapia copt
 200 ml smântâna grasă
 0,50 tsp sare
 0,50 tsp piper
 0,50 tsp paprika sau boia dulce
 1 tsp pătrunjel
 2 ulei de măsline
1

Pieptul de pui proaspăt îl dăm în clocot într-o cratiță cu apă cât să îl acopere la foc tare.

2

Punem uleiul de măsline într-o cratiță care nu lipește, îl lăsăm să se încingă și punem pieptul de pui clocotit și scurs de apă.

3

Înăbușim puiul 10 minute la foc mediu, apoi punem smântâna și amestecăm cu condimentele 3 minute la foc mic.

4

Punem ardeiul tăiat bucăți și amestecăm încă 3 minute la foc mic.

5

Voila!