Opțiuni de imprimare:

Pui cu o doză de bere

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 30 minute

Acest pui la cuptor este o rețetă simpla, dar de efect, potrivită pentru o masă de duminică în familie.

 2 kg pui întreg (eviscerat)
 1 tbsp boia dulce
 1 tbsp fulgi de chilli
 1 tbsp pulbere de leurda (sau usturoi)
 1 tsp boia afumata
 23 fire de usturoi verde
 1 doza de bere
 50 ml ulei de masline
1

Puiul se scoate de la frigider din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se încălzește cuptorul la 200˚c.

2

Se amestecă toate condimentele uscate : boiaua dulce, boiaua afumata, fulgii de chilli, pulberea de leurdă și usturoiul tocat feliuțe.

3

Puiul de unge cu ulei de măsline și se "masează" cu amestecul de condimente pe toată suprafața, având grija să îl acoperim bine și să pătrundem și pe sub piele cu ulei și condimente.

4

Golim jumătate din doza de bere și o așezăm pe o tavă. Punem puiul să "șadă" pe doza de bere, în picioare.

5

Dăm puiul la cuptorul preîncălzit la 200˚C pentru aproximativ 1 ora și 15 minute sau până când este bine rumenit, iar pielea este crocantă.

6

Se scoate și se lasă la odihnit, după care îl putem tăia și savura împreuna cu o garnitură la alegere.