Opțiuni de imprimare:

Pui in vas de lut cu cartofi

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 20 minute

Vecina si-a cumparat de curand un vas de lut in care poti face puiul ca pe sticla si daca tot a laudat gustul puiului, am zis sa încerc si eu. Initial nu am avut intentia sa postez reteta, de aceea nici nu am facut poza puiului in vas.

 1 pui
 500 gr cartofi noi
 1 tsp sare
 1 tbsp boia dulce
 1 tsp boia iute
 1 tbsp cimbru
 3 ulei
 1 tbsp condiment pui
 1 tsp piper negru macinat
1

Puiul intreg se spala bine si se scurge apa foarte bine sau il stergeti cu servetele.

2

Intr-un bol puneti condimentele si uleiul, iar cu o pensula ungeti puiul cu mixul de condimente.

3

Cartofii se taie in sferturi sau bucati cat mai mari. Daca doriti, ii condimentați cu acelasi mix.

4

Puiul se infinge in vasul de lut (imaginea atasata) si pe margine așezati cartofii. Puteti adauga peste cartofi felii de ceapa sau bucati de usturoi pentru plus de savoare.

5

In cuptorul preincalzit puneți puiul la 180°C pentru aprox 1 h 20 minute. Daca puiul dumneavastra e mai mare sau mai mic, cresteti sau scadeti timpul de coacere.

6

Dupa ce scoateti puiul din cuptor, lasati pentru 10 minute sa se racoreasca. Puteti servi cu castraveti (asezonati cu marar si sare) sau cu o salata. Pofta buna!