Opțiuni de imprimare:

Pui Tikka Masala

Randamente3 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Pui Tikka Masala, o reteta de baza in bucataria indiana.

 200 gr bacon
 200 gr piept de pui
 300 gr orez
 200 gr smantana
 50 gr unt
 sare
 piper
 condimente de pui
 condimente curry
 2 cepe
 2 morcovi
 2 ardei
 100 g bulion
1

Incepem cu pregatirea legumelor: taiem ceapa, morcovul si ardeiul cubulete. Apoi trecem la pregatirea carnii: taiem baconul, apoi puiul.

2

Puiul se pune la marinat in 50g de smantana amestecata cu condimentele pentru pui si condimentele pentru curry, apoi se baga la frigider pentru macar 10 minute.

3

In timpul in care puiul sta la marinat, putem sa punem orezul la fiert. Eu am folosit 3 pungute de orez a cate 100 g fiecare. Mi se pare ca acest orez fiert in pungute este mai bun si dupa fierbere, boabele de orez nu se lipesc intre ele. Orezul pe care il am eu este de la Kaufland, marca proprie, dar sunt sigura ca o sa gasiti in orice supermarket.

4

Intr-o tigaie punem untul impreuna cu o lingurita de ulei, apoi adaugam baconul.
Cand baconul s-a prajit, il scoatem pe o farfurie.

5

In tigaie adaugam puiul marinat si il lasam pana cand smantana scade si puiul se prajeste. Dupa ce puiul s-a prajit, il scoatem pe o farfurie.

6

Acum este momentul legumelor: in aceeasi tigaie adaugam toate legumele. Cat timp legumele se calesc, facem rapid un sos amestecand smantana ramasa cu bulionul.

7

Cand legumele sunt gata, adaugam peste ele puiul, baconul si sosul facut mai devreme.

8

In momentul in care sosul incepe sa scada, adaugam condimentele dupa gust.

9

Servim acest pui cu sos impreuna cu orez simplu.
Pofta buna!!!

Informații nutriționale

Porții 0