Opțiuni de imprimare:

Quiche integral cu pesto de leurda si telemea de bivolita

Randamente8 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 40 minute

Pastele a trecut si astfel am ramas si cu o cantitate buna de oua vopsite. Dar ce putem face, ca sa le consumam, nu doar in stilul classic sau la mic dejun. Inspiratia pentru acest quiche a venit 100% din ingredientele avute in casa, unele in curs de expirare.

Avantajul acestui quiche este ca avem o umplutura care nu mai necesita gatire in prealabil, ceea ce ne ajuta sa salvam timp.

Acest quiche merge atata la pranz, alaturi de o salata acrisoara de ardei copti sau pentru o cina mai light.

Ingrediente aluat x 1 tava rotunda de 27 cm :
 250 gr faina integrala
 8 gr drojdie proaspata
 6 tsp lapte caldut
 1 tsp zahar
 1 ou si 1 galbenus
 80 gr unt topit
 1 sare, piper
Pesto leurda - 200 g :
 2 legaturi mari leurda
 100 gr cheddar ras
 4 maini nuci maruntite
 3 legaturi usturoi verde
 1 jumatate lamaie - zeama
 50 ml ulei masline
 1 sare, piper
Umplutura :
 150 gr pesto leurda
 4 oua fierte tari
 250 gr telemea bivolita
 1 jumatate zuchinni feliat
 1 albus out ramas de la aluat
 1 zeama de la o conserva de naut
Ornat :
 50 gr cheddar ras
 5 frunze busuioc fresh
Aluatul :
1

Primul pas este pregatirea drojdei, pentru activarea ei. Se amesteca drojdia proaspata cu jumatate de lingurita de zahar, pana se face ca o crema. Apoi se adauga 3 linguri de lapte caldut, nu fierbinte, caci vom distruge bacteriile din drojdie. Presaram putina faina deasupra si lasam sa se active drojdia pentru 10 minute. Produs astfel obtinut se numeste maia.

2

Amestecam faina integrala cu oul + 1 galbenus, untul topit, condimente si maiaua obtinuta, pana devine un aluat ferm, putin elastic, care sa se dezlipeasca foarte usor de pe peretii bolului in care a fost amestecat. Se formeaza o bila, care se acopera cu un prosop curat de bucatarie sau folie plastic, si se lasa la un loc caldut (eu de obicei il pun deasupra mobilei de bucatarie), pentru 1h, pana creste putin – faina integral nu are mult gluten de aceea va creste mai putin fata de aluatul cu faina alba.

Pesto de leurda :
3

Blenduim toate ingredientele de pesto, pana devine un sos usor fluid. Pentru a conserva pesto ramas la frigider, se pune intr-un borcanel si se acopera cu ulei de masline, circa 1 cm, astfel prevenim oxidarea pesto-ului.

Asamblarea tartei :
4

Tapetam o tava rotunda, de tarta cu un diametru de 27, cu folie de copt.
Adaugam aluatul in tava si incepem, cu degetele cu podul palmei, modelarea aluatului pe dimensiunea tavei. Tapetam si marginea tavii cu aluat de 5 cm inaltime, ca sa formeze un fel de pereti pentru umplutura tartei.

5

Cand aluatul este asezat corespunzator in tava, cu o furculita incepem sa intepam tot aluatul, cat mai simetric. Acest pas ajuta aluatul sa se gateasca corespunzator si nici sa se umfle prea mult.

6

Punem pesto de leurda, pana acoperim baza cu un strat generos.

7

Adaugam ouale fierte taiate felii.

8

Maruntim telemeaua de bivolita, cu mainile si o aranjam astfel incat sa acoperim ouale si sa cuprindem toata tarta.

9

Asezam zuchinni feliati in forma de cerc. Batem putin albusul de ou si zeama de la naut si o adaugam peste toata umplutura, ca sa o tina legata.

10

Pentru ornat: adaugam cheddarul ras uniform, sa cuprindem toata tarta.

Coacerea :
11

Cand incepem asamblarea tartei, din momentul modelarii aluatului in tava, nu uitam sa preincalzim cuptorul, la 200˚C.

12

Bagam tarta in cuptor, la o temperatura de 180˚C, pentru 45-50 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia, pana se evapora zeama de la branza si aluatul e copt.

13

La final, se lasa la racit pentru 5-10 minute, pe un fund de lemn, punem frunzele de busuioc proaspat si se serveste cu o salata acrisoara de ardei copti.

Informații nutriționale

Mărime porție 150 g

Porții 8