Opțiuni de imprimare:

Rata la cuptor cu portocala si miere

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare3 oreTimp total5 ore

Una dintre cele mai gustoase retete, binevenita la masa de Paste.

 2 kg rata
 1 portocala
 1 lamaie
 1 ceapa rosie
 3 catei de usturoi
 1 tsp boia dulce
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp amestec de condimente
 1 tsp miere
 3 ulei de masline
 1 tsp dulceata de ardei iute
 2 ardei iuti
 200 ml apa
1

Se taie in felii jumatate de portocala si lamaie, se aseaza pe fundul tavii. La fel procedam si cu ceapa, ardeiul iute si usturoiul (jumatate din cantitate o bagam in rata).

2

Vom prepara sosul cu care vom unge rata. Stoacem portocala, lamaia, adaugam apa, uleiul de masline, piperul, amestecul de condimente, sarea, dulceata de ardei iute, mierea si boiaua dulce.

3

Ungem rata cu sosul preparat si o lasam in frigider timp de 2 ore.

4

Scoatem rata din frigider, o lasam jumatate de ora la temperatura camerei si apoi o bagam 2 ore jumatate la cuptorul preincalzit la 180˚C.

5

Din jumatate in jumatate de ora scoatem rata si o ungem cu sosul din tava.

6

Voila! Rata e gata!